Kaltenberg - 750 godina pivskog savršenstva!

Banja Luka, 13.6.2015. godine

Za klijenta Banjalučka pivara AD Banja Luka i promociju premium piva Kaltenberg , brendirali smo spoljašnjost jednog zglobnog gradskog autobusa u Sarajevu.

Kaltenberg pivo je nastalo kao rezultat lične vizije i predanog rada kraljevske bavarske dinastije Wittelsbachs koja je započela sopstvenu proizvodnju piva i otvorila prvu pivaru u Bavarskoj u XIII vijeku.

Kaltenberg pivo je kuhano korištenjem odabranih sorti slada, najfinijeg hmelja vrste Hallertau i posebnog kvasca za Kaltenberg, što garantuje vrhunski kvalitet i okus. Kaltenberg pivo mami svojom svježinom, aromama hmelja i citrusa, te ljetnog meda. Okus je elegantan i svjež, lak i mek, s dodirom slatkoće i izražene gorčine. Zbog dugog i preciznog procesa odležavanja, veoma je suho i svjetlucavo, a okus nakon gutanja je intenzivan i dugotrajan.

Banjalučka pivara je 2011. godine počela proizvodnju i punjenje Kaltenberg piva prema licenci princa Luitpolda od Bavarske, i jedina je pivara u Bosni i Hercegovini koja ispunjava stroge uslove i standarde kvaliteta i proizvodnje kraljevskog bavarskog piva Kaltenberg, koje je najprodavaniji brend kompanije König Ludwig International GmbH & Co.

„Dugoročno smo opredjeljeni za razvoj domaće pivarske industrije u Bosni i Hercegovini i unaprjeđenje standarda kvaliteta, što i naši potrošači u cijeloj Bosni i Hercegovini prepoznaju i cijene. Kontinuirano ulažemo u proizvodne resurse zahvaljujući čemu je naš rad i kvalitet prepoznat, a mi smo zadovoljili visoke standarde i uslove da budemo dio 750 godina duge tradicije bavarskog kraljevskog piva.Kvalitet i tradicija Kaltenberg piva garantuju uživanje u vrhunskom okusu čistog kraljevskog bavarskog piva, proizvedenog u Bosni i Hercegovini“ – Nikolas Peni, generalni direktor Banjalučke pivare

Kaltenberg pivo se svuda u svijetu, i u BiH, još proizvodi prema odredbama čuvenog Zakona o čistoći piva koji propisuje da se ništa ne smije dodati ili koristiti u pivu osim ječma, hmelja, prirodnog kvasca i vode što svim poznavaocima i ljubiteljima kvalitetnog piva garantuje uživanje u najčistijem pils pivu.

Više informacija: Facebook/Kaltenberg